Od 19. februara dostupan Microsoft OneDrive servis

Od 19. februara dostupan Microsoft OneDrive servis

Besplatno pohranjivanje podataka u cloudu

Microsoft je 19. februara objavio globalnu dostupnost OneDrive servisa, koji omogućava besplatnu pohranu podataka u cloudu za krajnje korisnike. Od ranije poznat kao SkyDrive, OneDrive servis omogućava korisnicima da na jedinstvenu lokaciju pohrane sve svoje bitne fotografije, video materijale i druge dokumente, dostupne na uređajima koji koriste svaki dan. OneDrive nudi i čitav niz novih mogućnosti, među kojima su unaprijeđena mogućnost dijeljenja video datoteka, te nove aplikacije za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. Kako bi proslavili pokretanje OneDrive servisa, Microsoft je odlučio nagraditi prvih 100.000 korisnika koji pristupe OneDrive servisu sa dodatnih 100 GB besplatnog prostora za pohranu podataka tokom jedne godine.

Na osnovu online istraživanja koje je naručio Microsoft, čak 77% korisnika koji su upoznati sa cloud konceptom posjeduje uređaje sa sadržajem koji ipak nije arhiviran na drugoj lokaciji, dok bi 69% ispitanika radije izgubili uređaj nego podatke koji se nalaze na njemu. Sa OneDrive servisom, korisnici ne moraju praviti taj izbor. OneDrive nudi 7 GB besplatnog prostora, što je ekvivalentno pohrivanju više od 7.000 fotografija, a korisniku omogućava da fotografije, video materijali i dokumenti uvijek budu dostupni.

OneDrive je besplatan za sve korisnike, te nudi 7 GB prostora besplatno, a korisnici imaju mogućnost da zakupe dodatni prostor od 50 GB, 100 GB ili 200 GB. Trenutni korisnici SkyDrive servisa će moći nastaviti da koriste svoj nalog te pristupe datotekama i kroz OneDrive. Također, korisnici će imati mogućnost da povećaju kapacitet svog OneDrive naloga za do 5 GB slanjem poziva za prijavu na OneDrive svojim prijateljima, a za svakog prijatelja koji se prijavi na OneDrive, dobit će 500 MB dodatnog besplatnog prostora.

Konačno, korisnici mogu dobiti još 3 GB besplatnog prostora ukoliko aktiviraju mogućnost arhiviranja fotografija i video materijala kroz dostupne aplikacije. Više informacija o OneDrive servisu se može pronaći na zvaničnoj web stranici: http://www.onedrive.com.

21.02.2014 / Svijet

Dijeli objavu

Od 19. februara dostupan Microsoft OneDrive servis