Billans

internet poslovno rješenje za mala i srednja preduzeća

O Billansu

Billans je internet poslovno rješenje za mala i srednja preduzeća. Najveća prednost Billansa je u tome što firma i računovodstveni servis rade na istim podacima istovremeno, nezavisno od toga gdje se u datom trenutku nalaze. Korisnici i računovodstveni servis mogu da pristupaju jedino podacima i funkcijama do kojih im je pristup dozvolio administrator korisnika. Billans se može koristiti bilo kada i bilo gdje. Na raspolaganju je 24 sata na dan, 7 dana u nedelji. Radi na svim uređajima koji imaju pristup internetu (desktop računari, notebook računari, Iphone i Android uređaji…).

Za korištenje Billansa nije potrebna obuka ili veliko predznanje. U Billans su već ugrađena uputstva, video uputstva i FAQ za podršku samoučenju. Na raspolaganju su i lične online prezentacije i odlična online podrška, koja je organizovana na nacionalnom nivou. Osnova online podrške sastoji se iz pitanja koja postavljaju korisnici Billansa i stručnih odgovora na ta pitanja. O podršci za korisnike brine i mreža Billans partnera i saradnika po čitavoj državi. Partneri brinu za telefonsku podršku i podršku na terenu.

Kako provodite dan ?

Vodič kroz Billans

Pored ponude Billansa svim registrovanim poslovnim subjektima pripremili smo posebnu ponudu za novoosnovane firme kako bismo im olakšali početak poslovanja. Svima njima nudimo da riješe svoje probleme na jednom mjestu :pronalazak knjigovodstvene agencije, fiskalnog uredjaja i softvera za vođenje poslovanja.

oslovno informaciono rješenje Billans ne zahtjeva velika inicijalna ulaganja niti zahtjevnu računarsku opremu a u online radu sa jednom od naših partnerskih agencija pruža mogučnost maksimalne optimizacije rada, uštede vremena i resursa kao i izvještaje na kojima Vam mogu pozavidjeti veliki i skupi sistemi.Dodatne prednosti povezivanje firme i agencije u Billansu su:

– istovremeni rad na istim podacima

– pristup podacima 24/7 neovisno od toga gdje se nalazite

– ažurnost podataka u PDV prijavi i otvorenim stavkama

– lakši transfer dokumentacije

– troškovi servisiranja i dugotrajne obuke su svedeni na minimum

– prekucavanja primljenih i izdatih računa zbog nekompaktibilnosti programa firme I agencije

POS Billans je prvenstveno namijenjen korisnicima koji imaju potrebu izdavati POS racune.

U savršenoj kombinaciji radi sa Billans web računovodstvom u off-line modu u kojem možete pratiti sve robno – materijalne i finansijske događaje.

Program je kreiran u NET-u na frameworku 4.0. a kao bazu koristi MS SQL Server. Broj artikala u bazi je neograničen, kao i broj izdatih računa.

Mobilni Billans

Mobilni Billans je idealno rješenje za sve one koji žele ili trebaju pristup svojim podacima odmah, bilo gdje i bilo kada.

Statistika pokazuje da oko 90% preduzetnika posjeduje računar ili u kancelariji ili kod kuće. Isti procenat ih ima i pristup internetu. Procenat onih preduzetnika koji mogu pristupiti svojim poslovnim podacima online je kritično mali – ispod 1%. Procenat preduzetnika koji za pristup svojim podacima koriste mobilni telefon je još manji.

Primjeri upotrebe

Ukoliko imate eksterno knjigovodstvo i želite da imate podatke na dohvat ruke onda je Mobilni Billans pravo rješenje za Vas. Svaka promjena u vašem eksternom knjigovodstvu će Vam biti na dohvat ruke. Sa par klikova možete da provjerite Vaše izlazne i primljene račune, pokazatelje poslovanja, otvorene stavke. Pomoću Mobilnog Billansa, na mobilni telefon ili tablet se mogu dobiti skoro svi podaci, koji se mogu dobiti i u Billansu.

Funkcionalnosti Billansa

Robno poslovanje
Predračuni
Izdati računi
Primljeni računi
Izdate narudžbe
Primljene narudžbe
Dnevni izvještaj
Maloprodaja, veleprodaja, proizvodnja
Trgovačke evidencije

Finansijsko poslovanje
Finansije
Knjiženje izvoda
Blagajna
Otvorene stavke
Obračun kamata
Likvidatura
Obračun PDV-a
Godišnji obračun
Godišnji bilans
Pokazatelji

Podešavanja
Postavke ispisa
Postavke saopšenja
Postavke organizacije
Poreski period za PDV
Postavke tekućih računa
Postavke za pokazatelje

Zarade
Obračun zarada
Druga lična primanja
M4 obrazac

Kadrovska
Personalne mape radnika
Kadrovska analitika
Rješenja o godišnjem odmoru
Službena putovanja

Šifrarnici
Stranke
Artikli
Skladišta
Kontni plan
Automatski konti
Vrste rashoda
Nositelj troška
Vrste dopisa
Radna mjesta

Dokumenti
Naručeni ispisi
Dopisi i ugovori
Dokumenti
Istorija
Uvoz

Prednosti Billansa

Preduzetnik i računovodstvena agencija koriste iste podatke istovremeno

Billans je jedino rešenje na bh tržištu, koje omogućuje da preduzetnik i računovodstvena agencija rade istovremeno sa istim podacima. Preduzetnik može da radi sa istim podacima kao agencija i to sa bilo kog mesta, čak i preko mobilnih uređaja. Zaposleni u agenciji mogu da koriste Billans bilo gdje i bilo kad – od kuće, sa odmora, iz agencije… Preduzeće može imati više korisnika od broja kupljenih licenci. Istovremeno Billans može koristiti samo onoliki broj korisnika, koliko iznosi broj kupljenih licenci. Korisnici mogu koristiti samo one funkcije Billans paketa, za koje preduzetnik ima sklopljen ugovor. Klijent može svojim zaposlenim i drugim korisnicima ograničiti pristupe do pojedinačnih podataka i funkcionalnosti Billansa.

Sve komunikacije na jednom mestu

Još prije par godina se internet u preduzećima upotrebljavao jedino za slanje e-pošte i traženje različitih informacija. Danas je u internet ugrađeno mnogo novih i korisnih funkcija, koje su nas inspirisale da napravimo Billans, sa kojim možemo malim preduzetnicama omogućiti velike uštede, bolju organizaciju rada i bolju prodaju.
Sa Billansom preduzetnik može voditi računovodstvo na način koji omogućava svim korisnicima da rade na istoj bazi istovremeno, bilo kada i bilo gdje. Billans je jedino rešenje koje ima ugrađenu komunikacionu centralu preko koje se mogu obavljati telefonski pozivi, slati i primati SMS, slati i primati e-pošta i fax. Sa Billansom preduzetnik može svoje preduzeće brzo i jeftino modernizovati i centralizovati.

Dokumenti se u Billansu automatski digitalizuju i čuvaju na jednom mestu

Dokumenti koji se arhiviraju odmah su dostupni onima kojima preduzetnik dodeli pravo pristupa. Svi izlazni dokumenti se prilikom izdavanja automatski čuvaju u digitalnom obliku (PDF). Analogni ulazni dokumenti se u Billans unose putem FAX-a, mobilnog telefona ili skeniranjem. Kad su dokumenti unijeti u arhivu, pretraga je do deset puta efikasnija. Originalna dokumenta ne treba više ni kopirati, ni slati poštom. Primaocu se šalje samo link do dokumenta, koji primalac može pogledati, ispisati ga ili komentarisati.

Telefonska centrala u okviru Billansa

Najnovije funkcionalnosti koje donosi VOIP telefonija (telefoniranje preko interneta) su već ugrađene u Billans. Korisnik u sklopu Billansa dobija i telefonski imenik svih svojih klijenata i virtualni telefon putem kojeg može telefonirati direktno preko interneta (neophodni su mikrofon i zvučnici). Najveća prednost VOIP sistema je, što se svi telefonski razgovori (početak, kraj i trajanje) zapisuju u podatke o stranci, tako da i mi i drugi znamo, kad smo sa nekom strankom razgovarali, nekog zvali, ko ga je zvao, koliko puta, kad je ona nas nazvala i šta smo se dogovorili. Telefonski razgovori se mogu čak i snimiti. Ako nas stranka pozove, a nas nema, može nam ostaviti VOICE (glasovnu) poruku. Na telefonskoj centrali možemo imati snimljenu poruku, koja se aktivira u slučaju kada nismo prisutni. Sa malim ulaganjem u VOIP opremu, troškovi mobilne telefonije se mogu smanjiti i do 50%, u slučajevima kad ste kod kuće ili na drugom mestu gde je dostupan WIFI. Iz centrale se mogu slati SMS, mail i Voice poruke svim klijentima.

Billansu se može pristupati jedino sa lozinkom

Podaci i programi Billansa nalaze se na bezbednom mestu van naših poslovnih prostorija. Nalaze se na serverima BHTelecom-a. BHTelecom nudi svoje serverske kapacitete u zakup i drugim velikim nacionalnim korisnicima (banke, velike firme, osiguranja…). Billansu se može pristupiti jedino preko lične lozinke. Za one koji žele još veću sigurnost, omogućen je i sistem pristupa preko digitalnih sertifikata, koji se koriste za internet bankarstvo (Halcom, …). Prenos podataka žičnim ili bežičnim putem kodiran je 128 bitnim kodom. Sličan način prenosa podataka koriste i banke. Arhiviranje podataka u preduzeću nije potrebno, jer je za arhiviranje zadužen Billans. Arhiviranje se vrši jednom dnevno. Za svaki pokušaj pogrešnog logovanja vlasnik licence dobija odmah SMS poruku o pogrešnom logovanju ili pokušaju logovanja. Svako pogrešno logovanje upisuje se i u dnevnik logovanja vlasnika licence.

Billans možete početi koristiti odmah, bez velikog znanja i troškova

Za početak korišćenja Billansa ne morate imati ni svoj kompjuter, potreban je samo pristup internetu i prijava na www.billans.ba, kada želite koristiti Billans. Najkasnije u roku od jednog dana (obično ranije) možete početi sa korišćenjem Billansa. U prijavi za korišćenje upišite podatke (e-mail i broj mobilnog telefona. Za nekoliko minuta ćemo Vas pozvati i omogućiti pristup do Billansa, posle čega ćete već imati pristup Billansu. Plaćanje korišćenja Billansa je nakon mjesec dana. To znači da prvih mjesec dana tehnički nećete imati skoro nikakve troškove.

Billans se ne kupuje - plaća se mjesečna naknada za ono što koristite

Billans se ne kupuje. Za korišćenje Billansa se plaća mjesečna naknada od 1 EUR dnevno, pa naviše. Visina mjesečne naknade zavisi od tipa Billansa i broja licenci za istovremeni rad. Za agencije cijena zavisi od broja preduzeća za koje agencije vode računovodstvo. Obračun Billansa vrši se prvog u mjesecu za protekli mjesec. Račun za naknadu klijent mora izmiriti do 10. u mesecu. Ako klijent naknadu korišćenja Billansa nije platio u roku, vlasnik Billansa može klijentu oduzeti pravo na korišćenje Billansa.

Korišćenje Billansa možete prekinuti kad želite

Ako klijent ne želi više da koristi Billans, potrebno je da nas o tome obavijesti preko Billans zahtjeva. Jedan dan po prijemu obavještenja platilac neće više primati račune za korišćenje Billansa. Od dana otkaza pa nadalje, klijentovi korisnici će imati 30 dana omogućen pristup Billansu za gledanje podataka. Neće imati više prava na unos ili brisanje podataka. U roku od 30 dana klijent treba da prenese svoje podatke na svoj računar. Nakon 30 dana klijent nema prema Billansu nikakvih obaveza, kao ni Billans prema klijentu.

Billans je usklađen sa propisima i zakonodavstom

Billans je usklađen sa propisima i zakonodavstvom BiH (Federacija BiH, RS i BD). Billans ekipa se obavezuje da će u skladu sa svojim najboljim mogućnostima brinuti da bude tako i u budućnosti. Dnevne promjene kao što su kursevi banaka, dnevnice, kilometraže i doprinosi, Billans stručnjaci dnevno unose u Billans. To znači, kad ujutro korisnik otvori Billans, čeka ga obavještenje o unijetim promjenama.

Svi korisnici koriste istu verziju Billansa i to najnoviju i jedinu

Odmah nakon podešavanja, nova verzija Billansa, je na raspolaganju svim korisnicima odjednom. Korisnik kod sebe ne treba da podešava nove verzije, kao ni bilo šta drugo u vezi novih verzija. Treba samo da otvori Billans i već može koristiti novu verziju Billansa. Ako preduzetnik ima više lokacija, na svim lokacijama se koristi ista, poslednja verzija Billansa.

Podešavanje novih verzija Billansa se vrši poslije radnog vrijemena

Podešavanje novih verzija Billansa se vrši van uobičajenog radnog vriemena preduzetnika, obično poslije 20 časova, subotom ili nedeljom. Nove verzije Billansa se planiraju na svaka tri do četiri meseca. Najmanje sedam dana pre predviđene instalacije nove verzije, Billans će obavijestiti sve svoje korisnike o planiranom danu i satu, kao i trajanju podešavanja i tome šta podešavanje obuhvata. Pored ovog obavještenja korisnici će dobiti uputsva i opis novih poboljšanja. U vreme podešavanja nove verzije, Billans neće raditi. Internet i Billans su korisnicima na raspolaganju godišnje više od 99% vremena, osim ukoliko ne dođe do prekida uticajem više sile.

Podrška je organizovana na nacionalnom nivou

Podrška u Billansu je organizovana na takav način, da korisnici kojima je potrebna upisuju zahtev (pitanje) direktno u Billans. Pitanje u kratkom roku prima ključni partner Billansa i na pitanje odgovara obično u roku od 60 minuta. Ako na pitanje nema kvalitetnog odgovora, o tome odmah obaveštava korisnika i poručuje mu rok za rješenje (odgovor na pitanje). Ako na pitanje ne može odgovoriti sam, odgovor šalje drugim Billans stručnjacima, koji brinu za podršku i mogu na pitanje kvalitetno odgovoriti. Ovaj postupak se brzo odvija jer svi Billans stručnjaci imaju pristup Billansu i mogu zahtjev vidjeti odmah. Za individualnu, tj. za telefonsku ili terensku podršku korisnik se može obratiti svom ključnom partneru.

Finansijske prednosti

Finansijske prednosti izračunate su za razdoblje od tri godine. Osnova za izračunavanje je višegodišnje poznavanje organizacije u računovodstvenim agencijama i u malim preduzećima. Ocjena troškova važi za korisnike koji koriste Windows ili još uvek DOS aplikacije. Kalkulacija je urađena za preduzeća koja imaju jedan računar i za agencije koje imaju tri računara. Za trošak zaposlenih ili vlasnika uzeta je vrijednost satnice od 7 EUR bruto. Za trošak servisera uzeta je satnica od 20 EUR. Putni troškovi su kalkulisani kao polovina iznosa od utrošenih sati servisiranja. Ocjena je možda i pesimistična, ali iako su troškovi čak i 50% manji, vidi se da korišćenjem Billansa možete imati velike uštede. Najveća ušteda za one koji koriste Billans je u ušteda vremena, a vrijeme je novac.

Vrste licenci

Billans cjenovnik obuhvata četiri različite licence: Basic, Silver, Gold i Premium koja je namjenjena knigovodstvenim agencijama. Cijena licence podrazumjeva 1 licencu, a svaka sledeća se plaća dodatno sa 30% popusta.
Program se fakturiše na mjesečnom nivou a ukolliko želite da plaćate unaprijed ostvarujete popuste i to: 3 mjeseca-2,5 %, 6 mjeseci-5 %, 12 mjeseci-10 %, 24 mjeseca-20 %, 36 mjeseci-30 %.
Doplata za Mobilni Billans je 10 KM mjesečno po licenci.

 • Basic

  30,00 KM/mjesečno

  Izdavanje računa
  Izdavanje predračuna
  Izdavanje dopisa
  Prijemljeni računi
  Putni nalozi
  Maloprodaja
  Veleprodaja
  Proizvodnja
  Pokazatelji
  Dvojno knjigovodstvo, OS, likvidatura, PDV evidencija i knjige
  Plate, kadrovska i drugi lični prihodi do 5o zaposlenih
 • Gold

  80,00 KM/mjesečno

  Izdavanje računa
  Izdavanje predračuna
  Izdavanje dopisa
  Prijemljeni računi
  Putni nalozi
  Maloprodaja
  Veleprodaja
  Proizvodnja
  Pokazatelji
  Dvojno knjigovodstvo, OS, likvidatura, PDV evidencija i knjige
  Plate, kadrovska i drugi lični prihodi do 5o zaposlenih

Billans