Odoo predstavlja poslovno softversko rešenje dizajnirano da poboljša produktivnost i profit organizacije kroz integraciju podataka. On povezuje i upravlja poslovnim procesima u svim područjima savremeno organizovanih kompanija, a dostupan je putem web klijentske aplikacije.

Popularnost je dobio najviše jer je prepoznat kao sveobuhvatan paket koji uključuje prodaju, CRM, upravljanje projektima, upravljanje zalihama, proizvodnju, finansijsko upravljanja i ljudske resurse, kao i više od 700 dodatnih modula.

Modularnost : Odoo poseduje jedinstven modularni pristup koji omogućava korisnicima da počnu sa jednom aplikacijom i da dodaju druge module kasnije. Korisnici zadržavaju sve benefite integrisanog softvera, a izbegavaju “big bang” efekat.

Fleksibilnost : Odoo omogućava podešavanje korisničkog interfejsa i upravljanje poslovnim procesima sa samo nekoliko klikova.

Ne postoji Lock-in: Ista verzija Odoo-a može da se koristi ili u vašoj firmi ili online. Korisnici mogu da izaberu koja je varijanta bolja za njih.

Pristupačnost : Za Odoo ne postoji kupovina prava na vlasničke licence, licence su slobodne. Kompletan set pogodnosti koji je obezbeđen (Online i On-site) pruža veliku vrednost kupcima.

ComTECH i Odoo: Odoo smo prepoznali kao moćnu platformu za implementaciju različitih poslovnih procesa prema željama korisnika, zbog njegove velike modularnosti i otvorenog koda (open source). Nedostatak je u tome što lokalizacija, odnosno naše zakonodavstvo nije implementirano (trgovačka knjiga, kif kuf, zakonski izvještaji) ali to ne znači da se lokalizacija neće izraditi. ComTECH tim je trenutno aktivno uključen u prevod softvera na naš jezik, razvoj dodatnih modula za poslovne procese i lokalizaciju tako da uz vašu pomoć možemo postići više!

Odoo moduli:

CRM

Odoo CRM modul Vam omogućava da pratite potencijalne klijente (leads and opportunities) fokusirajući se na najveći potencijal, nezavisno od toga da li su klijenti pokazali interesovanje za Vaš proizvod/uslugu ili nisu. Možete da prilagođavate prodajni ciklus Vašim potrebama, da pratite i kontrolišete statističke podatke, ali i da kreirate i implementirate automatizovane marketinške kampanje kako bi unapredili poslovne/prodajne rezultate.

FUNKCIJA PRODAJE

Odoo ekran osetljiv na dodir omogućava Vam da upravljate svojom prodavnicom veoma lako. Potpuno je baziran na webu, tako da ne morate da instalirate ili razvijate softver i kompletna prodaja lako može biti konsolidovana. Radi i onlajn i oflajn, tako da možete nastaviti prodaju i ako izgubite internet konekciju.

RAČUNOVODSTVO & FINASIJE

Snimite Vaše operacije u nekoliko klikova i uredite sve vaše finansijske aktivnosti na jednom mestu. Finansijske operacije nikada nisu bile jednostavnije.

UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

Pratite i upravljajte projektima koristeći zadatke za kratkoročno izvršive projekte ili celokupne faze planiranja za dugoročno planiranje.

UPRAVLJANJE SKLADIŠTEM

Odoo je uveo sistem dvojnog upravljanja zalihama koji vam omogućava da uredite zahteve za potrebama vrlo jednostavno: praćenje zaliha dobavljača/kupaca, puna mogućnost praćenja, računovodstvene veze itd.

Odoo podržava upravljanje više skladišta baziranim na hijerarhijskoj lokacijskoj strukturi. Upravljajte svojim sopstvenim internim lokacijama, eksternim lokacijama, klijentima, dobavljačima i zalihama.

LJUDSKI RESURSI

Upravljajte najvažnijim resursima u vašoj kompaniji „Ljudima“ sa modulom za upravljanje informacijama zaposlenih, odsustvima, prisustvima, kontrolom dolazaka, troškovima, plaćanjima, periodičnom evaluacijom i regrutacijom.

UPRAVLJANJE KUPOVINOM

Jednostavno kreirajte i pratite vaše narudžbine, upravljajte informacijama koje dobijate od dobavljača, kontrolišite prijem proizvoda i kontrolišite fakture dobavljača.

PROIZVODNJA

Planirajte i kontrolišite svoje lance snabdevanja putem različitih aplikacija u modulu Proizvodnja. Personalizujte svoje glavne podatke, konfigurišite planiranje, upravljajte proizvodnjom i radnim nalozima.

MARKETING KAMPANJE

Marketing kampanje vam mogu pomoći da automatizujete kreiranje email-ova, kao i njihovo slanje, da radite na izgradnji odnosa sa potencijalnim klijentima, da ohrabrujete klijente da kontaktiraju odeljenje koje im je potrebno i sl. Ovakve aktivnosti vam štede vreme i pomažu u komunikaciji sa klijentima na duže staze.

FAKTURISANJE

Ne morate da budete računovođa da biste generisali i platili svoje fakture. Kreirajte i nadgledajte sve fakture vaših dobavljača i kupaca i vodite beleške na jednostavan način.

KREATOR APLIKACIJA

Sa Odoo Kreator aplikacijom moguće je prilagoditi svaki modul Odoo sistema tako da odgovara Vašim poslovnim potrebama, ali bez ikakve potrebe za razvojem, već korišćenjem direktno interfejs web aplikaciju.

Odoo