Windows Phone 8 dobija notifikacijski centar

Windows Phone 8 dobija notifikacijski centar

“Action Center” mu je ime.

Prvi veliki update za Windows Phone 8 operativni sistem, kodnog imena „Blue“, donosi neke zaista velike promjene. Pored toga što je zadovoljen i zahtjev korisnika da se mogu odvojeno kontrolisati različiti elementi glasnoće za igre, multimediju i melodije telefona, Windows Phone 8.1 donosi i notifikacijski centar. Nazvan Action Center, ovaj centar je traka koja se poziva swipe-om sa gornje ivice ekrana (kao na Androidu), te dolazi u dva nivoa.
Na prvom nivou se prikazuju sistemske ikonice za brzi pristup Bluetooth, Network, WiFi i drugim funkcijama, te je moguće stavljati kratice koje vama odgovaraju, a tu su i datum i procenat potrošnje baterije. Ipak, ako povučete ekran do kraja, pojavit će se lista Toast notifikacija iz različitih aplikacija, a koje se mogu na „pametan način“ tiho updateati, sklanjati i brisati.
Konačnu listu noviteta zatvara lični asistent imena Cortana, a za čije će baze podataka biti odgovorni Bing, Foursquare i drugi data izvori. Radnu verziju novog updatea, kao i njegov datum puštanja korisnicima Microsoft će objaviti na svojoj Build konferenciji u aprilu.

11.02.2014 / Svijet

Dijeli objavu

Windows Phone 8 dobija notifikacijski centar